Rajčata jsou ideální pro přípravu osvěžujících salátů, zdravých příloh k hlavním jídlům, nebo jako výjimečné posilňující svačina. Mohou se také stát dokonalým doplňkem do pesto, omáček a dalších kulinářských kreací.
Má vliv na řízení hladiny krevního cukru, zmírňuje nespavost a deprese. Zdroj antioxidantů, zejména karotenoidů (provitamín A), zejm. lykopenu. Zdroj dalších látek, například – tyraminu, niacinu a biotinu.
| Nutrient | Množství |
|---|---|
| Kalorie | 18 kcal |
| Bílkoviny | 0,9 g |
| Sacharidy | 3,9 g |
| Tuky | 0,2 g |
| Vláknina | 1,2 g |
| Vitamín C | 14 mg |
| Vitamín A | 1025 IU |
| Vitamín K | 7,9 µg |
| Fosfor | 24 mg |
| Draslík | 237 mg |
| Hořčík | 11 mg |
| Železo | 0,3 mg |
Doporučení. rajčata získají hezčí barvu a lepší chuť, pokud je necháte několik dní odležet při pokojové teplotě.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
