Okurky jsou chemicky neošetřené, dozrálé na Krétě, pěstované krétskými farmáři ekologickou cestou.
Okurky obsahují zdraví prospěšné látky Jsou například dobrým zdrojem fytonutrientů, jako jsou flavonoidy, lignany a triterpeny, kterým jsou připisovány mnohé pozitivní účinky na lidský organismus. Nejbohatší na živiny jsou slupka a semena.
| Nutrient | Množství |
|---|---|
| Kalorie | 15 kcal |
| Bílkoviny | 0,7 g |
| Sacharidy | 3,6 g |
| Tuky | 0,2 g |
| Vláknina | 0,5 g |
| Vitamín C | 8 mg |
| Vitamín K | 16,4 µg |
| Fosfor | 24 mg |
| Hořčík | 12 mg |
| Draslík | 147 mg |
| Vápník | 16 mg |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
