Tahini je základní surovinou řecké i blízkovýchodní kuchyně. V řeckých domácnostech se používá k přípravě sladkých i slaných pokrmů – například do halvy, omáček, hummusu nebo jako zdravá pomazánka na chléb. Skvěle chutná s medem, ovocem i v pečení.
Díky svému původu z Kréty a tradiční výrobě představuje tahini nejen kvalitní surovinu, ale i součást kulturního dědictví ostrova. Vhodné pro vegan a vegetariánskou stravu.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční značka HALVADOPIOIA byla založena v Heraklionu na Krétě s cílem nabízet spotřebitelům produkty s vysokou nutriční hodnotou bez přidaných konzervantů a barviv.
Jejím zakladatelem je Nektarios Vatsinas, muž s více než 25 lety zkušeností v potravinářském průmyslu a s propagací produktů nejen na krétském trhu. Tato láska k čistým, tradičním produktům vedla Nektariose k vytvoření značky HALVADOPIOIA CRETIS. Láska, která dala vzniknout myšlence, že Kréta získá své vlastní zdravé, výživné a lahodné superpotraviny, jako je chalva, tahini, arašídové máslo atd., s recepty a výrobními metodami podle dlouhé tradice těchto produktů.
Vyzkoušejte i vy tradiční chalvu nebo výrobky z tahini a oslaďte si zdravě život :-)