Novinka Chlazené
Kód: 99005

VAŘÍME S KRÉTOU - tradiční těstoviny s klobáskami, olejem a sýrem graviera

599 Kč 726 Kč Sleva 17 % 399,33 Kč / 1 kg
Skladem (>3 ks)

Léto je v plném proudu a vy si chcete užít co nejvíce slunce a volného času venku v přírodě? Připravili jsme si pro Vás balíček s několika ingrediencemi, ze kterých snadno a rychle vytvoříte oběd pro celou rodinu. Vyzkoušejte tradiční zatočené krétské těstoviny s klobáskou z vepřového masa, přidejte omáčku ze zralých krétských rajčátek a nakonec tradiční tvrdý sýr graviera.

Kategorie: Těstoviny

Připravte si jídlo, které voní po bylinkách, česneku a poctivém mase. Tato kombinace přináší kousek Kréty přímo na váš stůl – bez složitého vaření, ale s chutí, která si získá každého.

🍝 V základu najdete tradiční krétské těstoviny Zimenia 400g od Maggiri. Jsou tužší, krásně drží omáčku a mají domácí charakter, který v běžném supermarketu nenajdete.

🥩 Pro výraznou a sytou chuť přidáváme klobásky z vepřového masa z Rethymnu 320g od Lampakise. Poctivé, jemně kořeněné a ideální nakrájené na kolečka přímo do pánve.

🧀 Na závěr přidejte sýr Graviera z Rethymnu 270g. Můžete ho nastrouhat, nakrájet nebo opéct – výsledek bude vždycky chutný.

🧄 Pro jednoduché ochucení poslouží pár lžic extra panenského olivového oleje s česnekem 250 ml od Vafis, který jídlu dodá hloubku bez nutnosti dalších přísad.

 

Jak uvařit? V osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu cca 13 minut. Na studenou pánev nalijte trochu olivového oleje, klobásky podélně nařízněte, odstraňte střívko, klobásku rozdrobte na malé kousky a na oleji chvíli osmažte. Můžete přidat na kousky nakrájenou čerstvou chilli papričku, pokud máte rádi pikantní chuť. Na osmaženou klobásku přidejte jedno zralé nakrájené rajče a chvíli povařte. Uvařené těstoviny přendejte do pánve, přidejte několik lžic vody z těstovin a chvilku dovařte, aby byly těstoviny na zkus. A máte hotovo, stačí naservírovat na talíř a posypat nastrouhanou graviérou. Těstoviny na talíři lehce pokapejte olivovým olejem s česnekem.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola