Avokádo z Kréty
Ochutnejte krétská avokáda – čerstvá, dozrálá na slunci a přímo od farmářů. Bez chemie, s chutí, kterou jinde nenajdete.
| Kategorie: | Ovoce |
|---|---|
| Minimální trvanlivost: | k okamžité spotřebě |
Zvolte variantu
Ovoce chemicky neošetřené a nevoskované, dozrálé na Krétě, pěstované krétskými farmáři ekologickou cestou.
Co dělá naše avokády z Kréty tak jedinečnými? Mají vynikající chuť! S jejich jemně máslovou konzistencí a lehce oříškovým aroma jsou dokonalým doplňkem k jakémukoli jídlu. Buďte připraveni na neodolatelnou chuť.
Toto ovoce je velmi výživné a mezi pozitivní účinky patří zejména to, že podporuje trávení a pomáhá nám udržovat zdravé srdce. Avokádo také pomáhá při léčbě hypertenze a snižuje hladinu cholesterolu. Nutriční hodnoty avokáda jsou velice zajímavé a můžeme v něm najít více jak 20 minerálů a vitamínů, včetně zdravého tuku. Díky bohatým nutričním hodnotám se avokádo často řadí do takzvaných superpotravin. Nesmíme také zapomenout na draslík, kterého má avokádo velké množství.
| Nutriční hodnota | Množství |
|---|---|
| Kalorie | 160 kcal |
| Tuk | 14,7 g |
| Sacharidy | 8,5 g |
| Vláknina | 6,7 g |
| Bílkoviny | 2 g |
| Vitamin K | 21 µg |
| Vitamin C | 10 mg |
| Vitamin E | 2,1 mg |
| Vitamin B6 | 0,3 mg |
| Fosfor | 52 mg |
| Draslík | 485 mg |
| Hořčík | 29 mg |
- Plody pravidelně kontrolujte na přítomnost případných plísní a hnilob. Při správném skladování může vydržet i několik týdnů.
Doplňující informace a dozrávání:
- Avokádo se sklízí vždy tvrdé
- Tvrdé avokádo neznamená nezralé.
- Avokádo musí být měkké všude stejně, na povrchu i uvnitř, konzistencí podobně např. jako meruňka.
- Plod nijak během měknutí silně nemačkejte.
- Plod by neměl mít slupku odfouklou nebo pod ní mít dutinu. Když plodem zatřepeme, neměla by se v něm pecka pohybovat.
- Proces měknutí může trvat 2-10 dnů při pokojové teplotě, záleží dle jednotlivých odrůd.
- Dozrání avokáda můžete urychlit vložením do igelitového sáčku s jablkem nebo banánem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
