Pokud hledáte recept, který kombinuje jednoduchost s autentickou chutí, tenhle výběr vás přenese přímo na Krétu. Vše je připraveno tak, abyste během pár minut vykouzlili plnohodnotné, chutné a poctivé jídlo, které si zamiluje celá rodina.
🍝 Základem jsou tradiční krétské těstoviny fusilli s česnekem a bazalkou 400g od Maggiri – bylinkami provoněné těstoviny, které samy o sobě chutnají jako jídlo z domácí kuchyně.
🍅 K nim patří BIO domácí omáčka z krétských rajčátek 340g od Cretan MAMA, která je hutná, sladká, a přitom zcela bez chemie.
🫒 Pro kontrast chutí přidáváme polosušené olivy v olivovém oleji 250g Mousteraki, které dodají středomořský charakter a příjemnou slanost.
🧀 A na závěr přichází hrdina celého talíře: Feta typického bílého krétského sýra z ovčího a kozího mléka 200g od Baladinos. Sýr, který se nerozpustí, ale rozvoní – ideální k nasypání na hotové jídlo nebo i do salátu.
Jak uvařit? V osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu cca 3-4 minuty. Na studenou hlubokou pánev nalijte trochu olivového oleje, přidejte na drobno nakrájenou cibulku a krátce osmahněte, po chvíli přidejte trochu česneku. Po chvíli do pánve přidejte omáčku a nechte prohřát. Po uvaření přidejte do pánve těstoviny, pár vypeckovaných a na kousky nakrájených olive a máte hotovo. Stačí naservírovat na talíř a posypat nastrouhanou graviérou. Těstoviny na talíři ještě lehce pokapejte olivovým olejem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.